01 August 2010

Trofeul Tampa XCO - Romanian Grand Prix



Abandon ! Am abandonat pentru prima oara... presupun ca trebuia sa se intample si asta.

Trofeul Tampa XCO este ultima etapa din Romanian Grand Prix si s-a desfasurat la noi acasa, in Poiana Brasov. Ideea unei competitii organizate de federatia romana de ciclism nu m-a atras niciodata dar fiind aproape era accesibila si puteam sa particip alaturi de Reli, probabil printre putinele ocazii pe care o sa le am sa concurez alaturi de el, asa ca am acceptat totusi sa merg.
Din start nu ne-am asteptat la nimic grozav, stiam ca competitiile astea o sa fie patetice, primul gust amar l-am simtit cand am aflat taxa de inscriere - 60 lei, mult prea mult pentru ce urma sa ni se ofere.
In orice caz la fata locului s-au strans surprinzatori de multi participanti si ceva ceva sustinatori. Dupa aprecierile mele cred ca au fost cam 30 de amatori si vreo 25 de legitimati. Traseul a fost clasicul traseul de ciclocros din poiana mica, traseul pe care eu nu l-am mai parcurs pana acum. Clar un traseu de viteza, 5km placuti, destul de usori, cu o catarare scurta si dura, coborari interesante si ceva noroiaie mici, fain per total. Dar totusi cred ca daca se opta pentru un traseu pe Tampa iesea o competitie mult mai picanta pe care sunt sigur ca nu ar fi uitat-o participantii, dar din nou federatia a hotarat.
Eu m-am prezentat pe la 9 in Poiana si am plecat repede la un tur de recunoastere. Veneam dupa 4 ore de somn si un party lasat cu alcoale multe pana tarziu in noapte, nu a fost cea mai inspirata strategie si nu v-o recomand. Turul de incalzire l-am facut destul de incet dar cu toate astea am gafait mult, era clar ca sunt cam varza si de data asta.
La start am avut o mica targuiala cu organizatorii pentru a stabilii cate ture trebuie sa facem si ne-au dat startul intr-un mod foarte original pentru mine: "Bah sunteti toti? START!" , what the fuck ? unde a disparut numaratoarea?
Am pornit gafaind bineinteles... dupa foarte putin timp m-a apucat o durerea groaznica de spate dar am sperat ca trece dupa ce imi intru in ritm, deobicei apare mai tarziu. Din pacate de data asta a trebuit sa scad ritmul din primii km, am pierdut ceva locuri si m-am straduit sa ma tin dupa concurenti dar nu reuseam nici cum. Prima tura a trecut greu si in a doua am plecat cu o respiratie haotica. Pe catarare a inceput sa ma doara si un alt organ pe undeva prin fata si cu spatele si cu picioarele obosite am suferit crunt si in tura 2. Doar pe coborari reuseam oarecum sa ma mai apropii de cei din fata. Pe la jumatatea turei am cedat si i-am lasat sa se indeparteze, am incercat doar sa-mi mentin un ritm foarte scazut pentru a scapa de dureri. Dar din pacate nici la sfarsitul turei nu ma simteam deloc mai bine, asa ca resemnat am tras pe dreapta si am iesit din cursa.
A fost o experianta foarte neplacuta, durerile si suferintele trec usor si nu imi e frica de ele dar chiar la finish erau cativa suporteri, brasoveni probabil, care imi strigau numele... si dupa ce am trecut de ei a trebuit sa renunt, m-am simtit groaznic! Eu in principiu particip pentru distractie dar de data asta durerile nu au mai fost funny si pur si simplu am simtit ca e deajuns. N-am nici o scuza, putin somn, chefuiala inainte, lipsa totala a antrenamentului...asta e, o merit.
Reli a reusit sa ajunga pe locul 5 la general, ceea ce e foarte bine, cred ca ar fi trebuit sa urce pe podium la categoria Mastrers dar nu am mai ramas si la premiere.
Partea interesanta a fost cursa legitimatilor, programata cu 2 ore dupa a noastra. Am avut timp sa ma schimb si sa merg pe traseul la poze si incurajari alaturi de fizioterapeuta mea si Dragos. O experienta interesanta, concursul se vede altfel din d.p.d.v al spectatorului, acum am avut prima ocazie sa vad cum e.
La final totusi cred ca Trofeul Tampa a fost o semi reusita, traseul a fost ok, oameni au venit mult mai multi decat se astepta oricine, au fost si suporteri, marcaje ok... mult peste ce ma asteptam eu. Dar a avut si parti proaste bineinteles, taxa mare, ciu-ciu apa sau alte alimente (macar la final), organizarea cam haotica in general - tipica pentru federatia romana de ciclism.

Probabil ca ceva rezultate o sa apara pe aici: http://www.romaniangranprix.com/

Si pozele noastre de la eveniment sunt aici: http://picasaweb.google.com/siman.mihai/TrofeulTampaXCORomanianGrandPrix1August2010#

Baietii de la Maros Cluj au reusit un preview video dragut:






Reli - olandezul zburator ;)

start amatori



abandonu' :(

start sportivi legitimati



Florin Benghea - eroul local


3 comments:

Em' said...

Muamaaa ce teapa v-ati luat cu federatia lu' peste prajit! :( Nu puteai tu sa faci bine si sa ma asculti? Sa fi venit la maratonul din Ciucas unde ne-am simtit bine. Da' cum zice melodia: Uof uof, mai mai!

Elisei Miron said...

subscriu impresiilor relatate de tine Mihai, de-asemenea multzam de poze si galerie :) Imi pare rau ca nu ai putut termina cursa.
Cu ceva mai mult interes din partea lui nea Toader probabil ar fi iesit mai bine dar stiam cu totii la ce sa ne asteptam. La fel arata si nationalele acum 10 ani in Poiana... Eu as fi preferat un traseu mai greu dar asta e... pan la urma tre sa concuram pe tot felul de trasee, nu doar tehnice si cu dif mare de nivel.. mai tre si de-astea de viteza.

Evenimente said...

Anul acesta exista varianta in zona:cursele de bike de la Cheile Rasnoavei Adventure http://www.cheilerasnoaveiadventure.blogspot.com/
Hai sa vorbim, ca am posibilitatea sa o organizam noi, Clubul Montan Altitudine, dar sa fie sub palaria federatiei. Ofi bine, o fi rau?
Dati-mi, va rog, niste pareri.
multumesc,
Ovidiu Popescu http://www.clubulmontanaltitudine.ro/stiri.php?Id_stire=32&lang=ro