28 January 2013

Grafenauer Dreikönigslauf

Am inceput anul in forta cu a doua etapa a cupei de iarna la alergat, 10km de cross-running la doar cativa km de casa. Vremea tine cu noi iarna asta, avem 1-2 grade cu plus si asta ne permite sa ne antrenam sau sa concuram fara prea mari probleme. Cum deja m-am obisnuit de la celalate curse din zona, participanti sunt destui, traseele sunt placute si organizarea ieftina si bine pusa la punct. 
Suntem in ianuarie, aiba am inceput antrenamentele serioase si inca e prea devreme pentru curse nebune, dar cate un test scurt la final de saptamana e bine venit. Am venit la cursa asta cu gandul sa ma menajez oarecum, sunt foarte atent sa ma feresc de accidentari in ultima vreme. La start au venit si baietii de la clubul de mtb deci am avut cu cine sa ma intretin in timpul cursei. 
Ca de obicei am plecat mai lent de la start, se confirma pentru a nu stiu cata oara ca motorul meu porneste mai greu. Dar dupa 2 km am inceput sa intru in ritm si inca ii vedeam in departare pe baietii de la club. I-am ajuns incet incet pe catarari si i-am depasit cu usurinta. Dupa km 5 s-a relaxat pulsul foarte mult si ma simteam din ce in ce mai puternic. A urmat o catarare zdravana pe care am alergat-o complet desi cei din jurul meu s-au rezumat la mers iar pe coborare am observat o chestie noua. Am observat ca pot accelera pe coborari, lucru pe care sincer nu l-am incercat niciodata. Pana la final am avut numai de coborat asa ca am testat cu fiecare ocazie noua descoperire si surprinzator am castigat cateva locuri bune in felul asta. La final am tras un sprint si am reusit sa trec linia de finish cand promterul arata 43:57. Locul 103 din 407. 
Am fost cea mai usoara cursa de alergat din viata mea, m-am simtit foarte bine si increzator si cel mai important e ca am fost constant si puternic pana la final, fara sa ma blegesc pe ultimii 2-3 km.
Ulterior am descoperit cu stupoare ca in clasamentul cupei sunt pe locul 23 general si 5 la categoria mea de varsta. Mai sunt doua etape si sunt activat! Uhu!


Toate pozele le gasiti aici: Grafenauer Drekönigslauf 10K

P.S.: Pe Dora am depasit-o in primii 500m si nu am mai vazut-o. Trebuie sa port o discutie cu ea pentru ca nu se mai poate, trebuie sa ridice stacheta caci in felul asta nu imi mai creste interesul... 


No comments: